Forums | μονάδα καλώδιο Egas, μελέτη και δοκιμές

Τρέχουσα χρήστη: Σχόλια login Forum Σύνδεση
Παρακαλούμε να εξετάσει την εγγραφή

Forums Αναζήτηση:

searchicon Forum

topic Forum

Egas καλώδιο μονάδας, η μελέτη και δοκιμές

addtopic Forum Προσθέστε ένα νέο θέμα addpost Forum Απάντηση σε Δημοσίευση
small tag Forum related Forum
Χρήστης Θέση

00:42
15 Οκτωβρίου του 2009

γαϊτανάκι

Forum
Guest

Έκανα μια έρευνα και να κάνει κάποια δοκιμή να μπορεί να επαναπρογραμματίσει την μονάδα ελέγχου του αερίου στο αυτοκίνητό μου.
το καλώδιο βέβαια δεν είναι προς πώληση στο κοινό, αλλά είναι εξουσιοδοτημένοι εγκαταστάτες ...
το σύστημα είναι "πονηρή ένεση» του φυσικού αερίου και @ του Rovigo, βρήκα στο eBay κάποιος που πωλούν ένα κιτ για να προγραμματίσετε την πλειοψηφία των μονάδων στην αγορά (BRC, Landi, Lovato ..), αλλά προφανώς δεν είναι δική μου
-
http://cgi.ebay.it/AUTOGAS-LPG 45ec3f0b3b ... ..
-
των μονάδων ελέγχου του φυσικού αερίου χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο μηχανές μέχρι 2005/2006ciso9141
03.htm # ISO http://www.onboarddiagnostics ... ...
το οποίο έχει 2 σύρματα:
K-way γραμμή στην οποία τα σήματα που περνούν TX και RX
Η γραμμή για τη μονάδα wake-up (προαιρετικό)
όπου το κράτος και Vbatteria 0 και 1 είναι GND, έχει 10.4kHz
αν δείτε στο Google, θα βγει από ISO9141 τα πάντα.

Egas λογισμικό χρησιμοποιεί μόνο τη σειριακή θύρα, έτσι ώστε το καλώδιο διασύνδεσης θα μετατρέψει ένα σήμα από RS232 (9 pin) σε Κ / L γραμμή
TX και RX δεδομένα για να πάει στη γραμμή K και γραμμή L θα πρέπει να καθοδηγείται από κάποια πουλί των ακίδων που παραμένουν μεταξύ άλλων.
ένα κλασικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή αυτή είναι ότι σε αυτό το σύνδεσμο:
http://hem.passagen.se/tomasf/obd2/
είναι υποτυπώδης και εντελώς μη-πρότυπο RS232, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί:
tx που οδηγεί το K-line x-ray στην ίδια γραμμή και λαμβάνει το σήμα που οδηγεί στη σειριακή θύρα RTS γραμμή L.
στο ebay τι ήταν κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον ένα κύκλωμα που λογικά θα πρέπει να γίνει έτσι ".
Κανονικά οι μονάδες έχουν 4 ακίδων Vbat GND KL, ακόμη και για τις μηχανές είναι το ίδιο πράγμα
στην pole μου για την πρώην έχω 3 GND Vbat και Κ, και με μια απλή 9E καλώδιο αγόρασε στην Κίνα δεν μπορεί να διαβάσει σωστά τον ελεγκτή.

και εδώ αρχίζουν τα στρόφιγγες: 6-καλωδίων σύνδεσης μου:
Κόκκινο Vbat
Μαύρο GND
K / L καφέ κίτρινο (αλλά δεν καταλαβαίνω είναι ποια από τις 2 K)
Can-Can + γκρί πράσινο (που μπορείτε να «X, που κατανοούν την ένταση σε κατάσταση ηρεμίας και 2.4V, ακριβώς ό, τι το πρωτόκολλο μπορεί να)

Έχω ελέγξει τα σήματα παλμογράφο που βγαίνουν όταν ξεκινώ το λογισμικό σειράς Egas και να βρει ένα σήμα για την Tx 10.4kHz και ένα ενιαίο 80ms INPULSES του DTR. supponco έτσι ότι οι εργασίες για K / L και ότι DTR χρησιμοποιείται για να οδηγήσει το L
για τα υπόλοιπα 2 καλώδια μπορούν, κατά πάσα πιθανότητα στην seriale_pc καλωδίου / μονάδα δεν χρησιμοποιούνται
Έκανα ένα καλώδιο που είναι λογικό, τουλάχιστον σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που συνδέονται με πριν, αλλά γίνεται με ένα RS232 interface και έναν πομποδέκτη lin + μια διακριτική MOS να οδηγεί τη γραμμή L.
τεθεί το σύστημα στην επόμενη θέση
---
Πρόσθεσα ένα μικρό jumper και μια σειρά από NAND για να έχουν την ευκαιρία να αναμορφώσουν και conbinazione σήματα, με αυτές τις γέφυρες μπορεί να συνδυάσει τα σήματα από DTR και TX, αλλά και να πάρετε την L γραμμή που δεν λειτουργεί.
Δοκίμασα όλες τις δυνατές σήμα conbinazione και να αντιστραφεί τα καλώδια κίτρινο και καφέ, αλλά δεν υπάρχει τρόπος για να πάρετε μια κόκορας.
????????????????????????
κάποιος για αυτό το κόκορα χέρια dicavo;

22:47
21η Οκτωβρίου, 2009

γαϊτανάκι

Forum
Guest

Έλαβα τελικά το αρχικό καλώδιο. Το δοκίμασα την Κυριακή με το φορητό υπολογιστή (και το RS232-USB καλώδιο) και ακόμη ότι δεν λειτούργησε,

Σκέφτηκα: Ξέρω ότι έχω ντροπιασμένος τη μονάδα ..

και αντί γι 'αυτό riprivato για χάρη της ένα παλιό επιτραπέζιο υπολογιστή με μια πραγματική σειριακή θύρα, και τελικά δουλεύει!
Επίσης, θα μπορούσε να λειτουργήσει με καλώδιο μου, το καλώδιο κάνει αυτό που κάνει Egas. Ένιωσα αν έσωσα το πρώτο 50E.

για τα άτομα με πονηρή μονάδα ένεση Egas, αυτές είναι οι πληροφορίες που χρειάζεται να κάνετε x καλώδιο:
μεταφοράς δεν είναι το πρότυπο του ISO9141 πρότυπο μονάδων, αλλά είναι ένα μείγμα της γλώσσας και RS232 πομποδέκτη (α χάλια)
σύρμα μαύρο / κόκκινο χώμα / Vbatteria
tx είναι το καφέ καλώδιο της μονάδας και να συνεχίζεται η ακτινογραφία του RS232
tx είναι το κίτρινο καλώδιο και το καλώδιο του RS232 TX συνεχίζεται.
Βεβαιωθείτε ότι τόσο οι τιμές τάσης που είναι διαφορετικές μεταξύ των επιπέδων λογικής και RS232 Egas ελέγχου:
Λογική 0 και 0 Vbatt λογική μονάδα RS232-5V
1 λογική μονάδα είναι 0V και το λογικό 1 είναι +5 V RS232
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα max232 και 2 είναι ασήμαντο διακριτική NMOS ή NPN
Ελπίζω ότι αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες σε κάποιον άλλο πρέπει να κάνει τη δουλειά

23:17
15 Οκτωβρίου του 2009

γαϊτανάκι

Forum
Guest

αναμένεται να αγγίξει τον εαυτό μου ..

συγκόλλησης μπορεί να είναι ότι το βύσμα έχει δώσει quanche ESD πάρα πολύ, όμως, όλες οι διασυνδέσεις x αυτοκινητοβιομηχανία θεωρία θα πρέπει να είναι ανθεκτικά σε ηλεκτροστατική εκκένωση.

Ωστόσο, βρήκα έναν έμπορο με μια όμορφη ιστοσελίδα Λάτσιο που πωλεί πακέτα, ακόμα και έπειτα γύρισε x καλώδιο μου έχουν, επίσης, περιέργως ιδιωτικό. (Ecosystemlazio)

Έχω ήδη αγοραστεί και να πληρώνονται καλά-50E, είναι πλέον θέμα αρχής.

Προσπαθώ όταν το πάρει και στη συνέχεια πάρτε χώρια και να δούμε πώς στο καλό τελειώσατε!

8:41
15 Οκτωβρίου του 2009

James

Forum
Guest

Κατά τη γνώμη μου, έχετε δυσμένεια της μονάδας

small tag Forum related Forum
addpost Forum Απάντηση σε Δημοσίευση

Απάντηση στο Θέμα:
Egas καλώδιο μονάδας, η μελέτη και δοκιμές

Όνομα Σχόλια (Απαιτείται):

Email Σχόλια (Υποχρεωτικό):

Φατσούλες
ConfusedCoolCryEmbarassedFrownKissLaughSmileSurprisedWinkYell
Απάντηση με

URL Σχόλια (απαιτείται)

Απαιτείται Μαθηματικά!
Ποιο είναι το άθροισμα των:
7 + 3

Σχετικά με το Spazioauto.com - Το site που σας καθοδηγεί μέσα από την αυτοκινητοβιομηχανία Παγκόσμιου Φόρουμ

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση:

28

Αυτή τη στιγμή σε σύνδεση:

3 επισκέπτες

Στατιστικά του φόρουμ:

Ομάδες: 1

Forums: 2

Θέματα: 2

Σύνθεση:

Υπάρχουν 2 μέλη

Έχουν επισκεφθεί την σελίδα 2 επισκέπτες

Υπάρχουν 2 Admins

Υπάρχουν 0 Συντονιστές

Top Αφίσες:

Διαχειριστές: Π. Manunta (1 θέση), R. Cabras (0 Δημοσιεύσεις)

Copyright © 2009 Raffaele και Pierluigi Cabras Manunta. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Πολιτική Απορρήτου | RSS RSS

Αυτό το site / blog δεν είναι ένα περιοδικό, καθώς δεν ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα
ούτε θεωρείται ένα μέσο ενημέρωσης ή ένα προϊόν εκδοτική σύμφωνα με το δίκαιο n.62/2001.
YGoY