Έκανα μια έρευνα και να κάνει κάποια δοκιμή να μπορεί να επαναπρογραμματίσει την μονάδα ελέγχου του αερίου στο αυτοκίνητό μου.
το καλώδιο βέβαια δεν είναι προς πώληση στο κοινό, αλλά είναι εξουσιοδοτημένοι εγκαταστάτες ...
το σύστημα είναι "πονηρή ένεση» του φυσικού αερίου και @ του Rovigo, βρήκα στο eBay κάποιος που πωλούν ένα κιτ για να προγραμματίσετε την πλειοψηφία των μονάδων στην αγορά (BRC, Landi, Lovato ..), αλλά προφανώς δεν είναι δική μου
-
http://cgi.ebay.it/AUTOGAS-LPG 45ec3f0b3b ... ..
-
των μονάδων ελέγχου του φυσικού αερίου χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο μηχανές μέχρι 2005/2006ciso9141
03.htm # ISO http://www.onboarddiagnostics ... ...
το οποίο έχει 2 σύρματα:
K-way γραμμή στην οποία τα σήματα που περνούν TX και RX
Η γραμμή για τη μονάδα wake-up (προαιρετικό)
όπου το κράτος και Vbatteria 0 και 1 είναι GND, έχει 10.4kHz
αν δείτε στο Google, θα βγει από ISO9141 τα πάντα.
Egas λογισμικό χρησιμοποιεί μόνο τη σειριακή θύρα, έτσι ώστε το καλώδιο διασύνδεσης θα μετατρέψει ένα σήμα από RS232 (9 pin) σε Κ / L γραμμή
TX και RX δεδομένα για να πάει στη γραμμή K και γραμμή L θα πρέπει να καθοδηγείται από κάποια πουλί των ακίδων που παραμένουν μεταξύ άλλων.
ένα κλασικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή αυτή είναι ότι σε αυτό το σύνδεσμο:
http://hem.passagen.se/tomasf/obd2/
είναι υποτυπώδης και εντελώς μη-πρότυπο RS232, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί:
tx που οδηγεί το K-line x-ray στην ίδια γραμμή και λαμβάνει το σήμα που οδηγεί στη σειριακή θύρα RTS γραμμή L.
στο ebay τι ήταν κατά πάσα πιθανότητα τουλάχιστον ένα κύκλωμα που λογικά θα πρέπει να γίνει έτσι ".
Κανονικά οι μονάδες έχουν 4 ακίδων Vbat GND KL, ακόμη και για τις μηχανές είναι το ίδιο πράγμα
στην pole μου για την πρώην έχω 3 GND Vbat και Κ, και με μια απλή 9E καλώδιο αγόρασε στην Κίνα δεν μπορεί να διαβάσει σωστά τον ελεγκτή.
και εδώ αρχίζουν τα στρόφιγγες: 6-καλωδίων σύνδεσης μου:
Κόκκινο Vbat
Μαύρο GND
K / L καφέ κίτρινο (αλλά δεν καταλαβαίνω είναι ποια από τις 2 K)
Can-Can + γκρί πράσινο (που μπορείτε να «X, που κατανοούν την ένταση σε κατάσταση ηρεμίας και 2.4V, ακριβώς ό, τι το πρωτόκολλο μπορεί να)
Έχω ελέγξει τα σήματα παλμογράφο που βγαίνουν όταν ξεκινώ το λογισμικό σειράς Egas και να βρει ένα σήμα για την Tx 10.4kHz και ένα ενιαίο 80ms INPULSES του DTR. supponco έτσι ότι οι εργασίες για K / L και ότι DTR χρησιμοποιείται για να οδηγήσει το L
για τα υπόλοιπα 2 καλώδια μπορούν, κατά πάσα πιθανότητα στην seriale_pc καλωδίου / μονάδα δεν χρησιμοποιούνται
Έκανα ένα καλώδιο που είναι λογικό, τουλάχιστον σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που συνδέονται με πριν, αλλά γίνεται με ένα RS232 interface και έναν πομποδέκτη lin + μια διακριτική MOS να οδηγεί τη γραμμή L.
τεθεί το σύστημα στην επόμενη θέση
---
Πρόσθεσα ένα μικρό jumper και μια σειρά από NAND για να έχουν την ευκαιρία να αναμορφώσουν και conbinazione σήματα, με αυτές τις γέφυρες μπορεί να συνδυάσει τα σήματα από DTR και TX, αλλά και να πάρετε την L γραμμή που δεν λειτουργεί.
Δοκίμασα όλες τις δυνατές σήμα conbinazione και να αντιστραφεί τα καλώδια κίτρινο και καφέ, αλλά δεν υπάρχει τρόπος για να πάρετε μια κόκορας.
????????????????????????
κάποιος για αυτό το κόκορα χέρια dicavo;